Neem ook een kijkje in één van de molens die Leiden rijk is dit weekend (Foto: pr).

Neem een kijkje in Leidse molens
Laatste update: 15 september 2017 om 11:52

LEIDEN - Op zondag 17 september is er voor zowel monumenten- als molenliefhebbers een herkansing om na een monumentaal weekend, een specifiek monument te bezoeken. Want aankomende zondag geven de molenaars in Leiden de gelegenheid de negen molens die binnen de gemeentegrens van Leiden staan, te bekijken.

Bij voldoende wind en als dit mogelijk is, zijn de molens draaiend en indien mogelijk ook werkend te zien waar ze eeuwen geleden voor zijn gebouwd. Zoals voor het opmalen van het polderwater of het zagen van bomen tot planken of het malen van graan tot meel. Naast het immaterieel erfgoed, het ambacht molenaar, zijn er ook andere ambachten te zien die een link hebben met een molen, zoals het ambacht palingroker bij de Stadsmolen, een Imker bij molen De Put en molenmaker in molen De Heesterboom.


Tevens is er bij iedere molen, tegen een kleine bijdrage, een fietsroute verkrijgbaar die u wegwijs maakt langs de negen molens in Leiden. Ook is er een pendeldienst per boot tussen molen De Put en molen De Heesterboom en visa versa. De negen molens die Leiden telt zijn de poldermolens de Kikkermolen en Maredijkmolen, De Stadsmolen, de Stevenshofjesmolen en de Rodenburgermolen. De houtzaagmolens zijn de Herder en De Heesterboom en de Korenmolens De Put en de molen bij Molenmuseum De Valk. De molens zijn deze dag gratis toegankelijk, maar een bijdrage in de molen pot is welkom.

De Leidse molendag duurt van 10.00 tot 17.00 uur, molenmuseum de Valk is geopend vanaf 13 uur.

Meer info en adressen zijn te vinden op de website.

 

Meer info: http://www.molensinleiden.nl