Het recept blijft hetzelfde, vier kleine voorstellingen op zondagmiddag in Scheltema, wat veranderd zijn de acts, steeds weer anders, steeds weer verrassend (Foto: pr).

Maandelijks cultureel vertier
Laatste update: 15 september 2017 om 11:22

LEIDEN - Op zondag 17 september om 15.00 uur (deuren geopend vanaf 14.30 uur) zijn vier aangename acts te zien in het Theatercafé in Scheltema! Maandelijks cultureel vertier in Scheltema op de zondagmiddag.

De korte verhouding tussen Amy Winehouse en Mick Jagger was het uitgangspunt voor de bluesical 'Eyes and Lips' van de Maddogs. In de loop van het vijf-jarig bestaan van de band maakten zij een aantal specials waarin steeds een band of stroming centraal stond. Met passie verdiepten zij zich dit jaar in de rhythm and soul van Amy Winehouse, resulterend in de bluesical 'Eyes and Lips'. De Maddogs spelen vanmiddag een aantal semi-akoestische Amy Winehouse nummers.


Clowns Perspectief zijn ervaren clowns die graag het perspectief van de clown in Nederland willen verspreiden. Clowns stimuleren gemoedelijkheid en plezier. Clowns Perspectief vervult de rol als hofnar, spelend met volwassen onderwerpen, om taboes te doorbreken en humor te brengen waar het soms ontbreekt.


Arjan Kleton stapte eind 2014 voor het eerst als stand-up comedian het podium op, bijna 40 en een bucketlist. Het was meteen een succes, dus ging Arjan er helemaal voor en met zijn kenmerkende enthousiasme zette hij flinke stappen in het comedy circuit. Exact een jaar na zijn 1e optreden, in Oktober 2015, won hij de Publieksprijs op het International Comedy Festival Rotterdam.


Simon Mulder kennen we als bezield zelfstandig dichter/voordrachtskunstenaar maar Simon komt vanmiddag met zijn muzikale en dromerige 'Gorter sound-scapes'. 'Kom, zijn liefste', begeleid door klarinet en elektrische gitaar vertolkt Mulder op geheel eigen wijze Herman Gorter.


Het recept blijft hetzelfde, vier kleine voorstellingen op zondagmiddag in Scheltema. Wat veranderd zijn de acts, steeds weer anders, steeds weer verrassend! Scheltema vindt men aan de Marktsteeg. De entree bedraagt 5 euro. Het volgende theatercafé vindt plaats op zondag 15 oktober.