Van Wonderen is content met zijn selectie (Foto: Peer Compeer).

Marc van Wonderen wil doorpakken met Teylingen
Laatste update: 19 september 2017 om 12:20

SASSENHEIM - Marc van Wonderen begint aan zijn eerste volledige seizoen bij Teylingen.

De Noord-Hollander nam in de winterstop van vorig seizoen het stokje over van Laurens Mouter, die met fysiek ongemak kampte. Het begin mocht er zijn. Van Wonderen loodste Teylingen naar lijfsbehoud. Aan de vooravond van het nieuwe seizoen is de coach ambitieus. Hij wil doorpakken met de Sassenheimers.

Van Wonderen hoopt dat nieuwkomers Lasse van Wijk, Jelle Vooijs en Pascal de Ridder, het trio dat overkwam van buurman Ter Leede, Teylingen verder kan helpen. "Alledrie de jongens hebben allemaal hun eigen kwaliteiten. Ze spelen ook allen in een andere linie. Jelle is wel zes weken naar Colombia geweest. Ik merkte in de voorbereiding dat hij kracht en ritme miste. Maar hij vindt nu op het juiste moment zijn ritme weer terug."


"Lasse heeft bij Ter Leede driekwart jaar niet gespeeld vanwege werkzaamheden voor ING. Maar ook met hem gaat het de goede kant op. Hij wil nog wel eens lopen op onmogelijke ballen, dat soort dingen. Maar het ritme keert vanzelf terug. Pascal zorgt voor erg veel dreiging voorin. Dat deze drie jongens de ploeg sterker maken is een zekerheidje."


Wat zijn jouw doelstellingen eigenlijk?
"Dat is eigenlijk een beetje een open deur intrappen, maar ik begrijp dat je het vraagt. Men wil toch weten waar dit Teylingen staat. Normaal zou ik zeggen: iets hoger dan vorig jaar. Maar ik verwacht zelfs dat we voor plek zeven kunnen gaan en misschien wel een periode kunnen pakken."


"Ik ga dit ook aan de jongens overleggen. Misschien verklaren ze me wel voor gek. Maar ik denk dat het mogelijk is met onze selectie. Ik moet wel zeggen dat het een vrij sterke competitie is. GDA is erbij gekomen, net als Pancratius. Het blijft koffiedik kijken, maar ik ga voor een plek rond de eerste zeven."
Jij hebt tijdens de trainingen en wedstrijden het beste zicht op het niveau van je selectie. Is het een reële doelstelling?


"Jazeker. We trainen erop om verder van de goal te spelen. De wedstrijd tegen Teylingen gaf de burger moed. Met de jongens van Ter Leede erbij is het niveau omhoog gegaan. Ook vind ik dat Dennis van den Nouland zich echt stormachtig ontwikkelt."


"Maar kijk ook eens naar vorig jaar. We hebben niet altijd geluk gehad in de slotfase. Als we bijvoorbeeld thuis hadden gewonnen van Foreholte, dan had ik niet gek opgekeken als we waren doorgestoten naar de zesde plek. Het had dus zomaar vorig jaar al gekund."


"Om onze doelstellingen te bereiken moeten we heel blijven. Maar ook nog extra gas zetten op de jongens. Ook in fases dat het minder loopt. Ik zie nog te vaak de 'koppies' naar beneden gaan. Misschien ben ik daar wat strenger in, maar dat laat ik ze na afloop ook wel weten. 'Ik vind je geen lul, maar ik wil niet dat je door de ondergrens heen zakt'. Zo staan we er met z'n allen in dit jaar."