De Kruijs zag een aanvallend Ter Leede in Hoek (Archieffoto: Orange Pictures).

Goed begin Ter Leede aan een pittige week
Laatste update: 19 september 2017 om 14:44

SASSENHEIM - Er gold zaterdagmiddag voor Hoek en Ter Leede slechts één devies. Winst was aan beide zijden geboden om de aansluiting met de top te behouden.

In dat opzicht kwam Ter Leede het best voor de dag op het Zeeuws-Vlaamse kunstgras. Door de verdiende 1-2 overwininning mag Ter Leede blijven dromen van een plekje in de top. Voor Hoek resteert al na drie duels de wachtkamer.

"We waren er vandaag extra op gebrand om te winnen omdat het bij verlies wel een heel lange en vervelende terugreis zou zijn geweest", legde Marc de Kruijs de vliegende start van zijn ploeg uit. "Dat maakte ons helemaal supergemotiveeerd. Wat dat betreft spiegelden we ons ook een beetje aan de voorgaande seizoenen toen we ook tweemaal met de volle buit naar Sassenheim terugkeerden."
Zonder de geblesseerde Mike Boelee in de gelederen was het al na tien minuten raak. Een steekbal van Rob Zandbergen werd handig opgepikt door Ian van Otterlo. Na zijn directe tegenstander te hebben uitgespeeld was het vanaf randje zestien hard en hoog in de kruising raak. "Vanaf de aftrap speelden we aanvallend.

Omdat er daardoor bij Hoek de nodige gaten vielen, was het terecht dat we op voorsprong kwamen", haalt De Kruijs die fase terug. "Daarna hebben we doorgezet en in de omschakeling bereikte Van Otterlo de vrijstaande Jesse Dingjan bij de tweede paal. Een intikkertje zorgde voor de 0-2. Jammer genoeg slaagden we er daarna niet in om ook de derde goal op het scorebord te zetten. Anders was de koers toen al gelopen."


Ter Leede wist dus dat het na de thee bij een aansluitingstreffer nog weleens moeilijk kon worden. Hoek zette wel aan, maar echt gevaarlijk werd het zelden in de zestien van rood-geel. "Eigenlijk lieten we ons te veel terugdrukken,  maar dat kwam ook doordat het fysiek sterke Hoek het een stuk beter oppakte dan voor de rust", verklaarde de flankspeler de gang van zaken in het tweede bedrijf.


Het aandringende Hoek dwong Henk Wisman in de slotfase tot een tactische wissel waarvan De Kruijs het slachtoffer werd. De aanvaller zat nauwelijks in de dug-out toen Bram Leroy een afvallende bal in de kruising joeg. Ter Leede dacht de stormbal te moeten hijsen voor een heet laatste kwartiertje. "Dat viel achteraf wel mee", stelt de 20-jarige aanvaller. Zo'n vijf minuten voor tijd legde de arbiter het spel stil omdat de assistent door een deel van het thuispubliek verbaal werd belaagd. Nadat de boosdoeners naar een andere plek rond het veld waren gestuurd, leek Hoek na een onderbreking van vijf minuten zelf het slachtoffer van deze pauze. "We kwamen namelijk niet meer in de problemen, waardoor  we met een lekker gevoel de bus instapten."


Daarmee zat het eerste gedeelte van het drieluik Hoek-Katwijk-Noordwijk er succesvol op voor Ter Leede, dat woensdagavond voor de KNVB-beker op De Krom aantreedt en drie dagen later gastheer is voor koploper Noordwijk. "We scoren alleen nog niet zoveel zoals we eigenlijk kunnen, maar dat komt er gewoon aan. We hebben voldoende spelers die deze discipline beheersen. Samengevat is dit gewoon een mooie start van een, hopelijk, mooie week."