Mark Turk in actie in een oefenduel tegen ADO Den Haag (Archieffoto: Johanna Wever).

Debutant Mark Turk floreert door dienstbaar te spelen
Laatste update: 19 september 2017 om 15:44

NOORDWIJK - Uiterlijk leek Mark Turk vrij onbewogen na SJC - SWZ BOSO Sneek. Maar wat zal de adrenaline door z'n lichaam hebben gegierd in de minuten daarvoor.

De 19-jarige Noordwijker maakte zijn eerste officiële minuten in het vlaggenschip van SJC en mocht zich na afloop melden bij de persmuskieten.

Nee hoor, de middenvelder had de dagen voor zijn debuut geen seconde minder geslapen. Hij had vrijdag na de training van coach Sjaak Polak gehoord dat hij bij de selectie zat tegen SWZ BOSO Sneek. Het voelde niet vreemd, niet anders. Hij had al regelmatig bij de selectie gezeten. In de voorbereiding maakte de Noordwijker regelmatig z'n minuutjes en werd zijn debuut al aangekondigd.


"Bijna elke wedstrijd zat ik in de oefencampagne op de bank en viel ik in. Dat vond ik eigenlijk al best bijzonder. Daar rekende ik niet op aan het begin van dit seizoen. Ik wist dat het de afgelopen jaren de goede kant opging, maar dat ik al zo snel in het eerste zou spelen, dat had ik niet verwacht."


Het is misschien de bescheidenheid die hem siert. Die hem ook herkenbaar maakt op het veld. Opvallen door juist vrij onzichtbaar te spelen. Turk is het type dat het vuile werk opknapt voor andere teamgenoten. Hij floreert als hij dienstbaar kan zijn. "Ik ben een harde werker. Ik doe alles voor de overwinning. Ik speel graag veilig en lijd over het algemeen weinig balverlies."