(Foto: pr).

Rugbyers The Bassets verslaan Castricum na ware slijtageslag
Laatste update: 26 september 2017 om 13:43

SASSENHEIM - Voor de rugbyers van The Bassets uit Sassenheim stond competitiewedstrijd nummer drie op het programma en dat was tegen een opponent van groot formaat, de Castricumse rugbyclub.

Deze ploeg speelt al zins mensenheugenis in de top van rugby Nederland. De Sassenheimers wonnen na een ware slijtageslag heel knap met 23-33.

The Bassets moest afreizen zonder een klein dozijn geblesseerde spelers. Trainer Phil Leck had zich in alle bochten gewrongen om een team van fitte spelers bij elkaar te krijgen. Daarbij kregen ze als taak mee om op geen enkel front te verzaken. Met opgestroopte mouwen begonnen ze aan het loodzware karwei. Alle spelers gaven alles wat ze in zich hadden en verrassend genoeg werd de rust bereikt met 6-16, maar ook met twee blessures van Nickel Blankevoort en Jeroen Otten.


Leck moest de zoveelste noodgreep toepassen, zijn reservebank moest Castricum op de knieën houden. Beide ploegen maakte er een ware slijtage slag van waarbij de score van beide kanten niet kon uitblijven. The Bassets snakte naar het laatste fluitsignaal want met een stand van 23-33 stonden ze op capituleren. Toen eindelijk het laatste fluitsignaal klonk, stortten de spelers van Castricum ter aarde en de spelers van The Bassets vlogen elkaar in de armen. Een teamprestatie van formaat was geleverd en de Bollenstrekers bezetten door deze uitslag heel knap de vijfde plaats.


Met een welverdiende week rust in het vooruitzicht kunnen ze zich voorbereiden op de volgende wedstrijd, die is op zaterdag 7 oktober in Sassenheim tegen de Delftse Studenten van DSRC. De aftrap is om 15.00 uur en de toegang gratis.