Lukas Wiering is in afwachting van de bal (Foto: Jeannette Dijkstra).

Foreholte toont zich senang met nieuwe spelsysteem
Laatste update: 26 september 2017 om 13:50

VOORHOUT - Zijn glimlach sprak boekdelen, z'n amicale knuffel nog veel meer.

Marcel IJzendoorn had een vleug van opluchting, tevredenheid en trots over zich heen nadat hij de kleedkamer van Foreholte was uitgestapt. Hij zag zijn ploeg in een nieuwe formatie winnen van degradant Laakkwartier. Het kwam van ver, maar IJzendoorn zag dat het goed was.

Het plan met twee spitsen (4-4-2) werkte op De Elsgeest tegen de Haagse formatie die vorig seizoen degradeerde uit de Eerste Klasse. Laakkwartier speelde opvallend teruggetrokken en liet Foreholte aan de bal. Na de 0-1 van Giovanni Linnenbank - een droge schuiver - vlak voor rust, werd de spelopvatting van de uitploeg er niet positiever op.


"Tja, toen zat de ploeg in de rust aangeslagen in de kleedkamer", gaf de oefenmeester toe. "Ik heb gevraagd aan de jongens of ze ergens problemen zagen binnen het elftal, maar dat was niet het geval. Dus besloten we in dezelfde organisatie geduldig op zoek te gaan naar minimaal de 1-1. Pas in de zeventigste minuut zouden we eventueel een pinchhitter inbrengen met Wouter Nolles."


Het plan kwam uit. De bijna twee meter lange spits stond amper 120 seconden in het veld toen hij de 1-1 binnentikte in een scrimmage. "Het rendement van hem gaat hier nooit meer iemand inhalen", grapte IJzendoorn na afloop.


Pas één minuut voor tijd viel de 2-1 via een combinatie tussen de twee broertjes Brabander, waarvan uiteindelijk Casper het eindstation was. "We hebben het in de wedstrijdbespreking ook gehad over onze valkuilen", zei IJzendoorn."Dat we bijvoorbeeld teveel vanuit de haast zouden gaan spelen, dat we de ballen te snel voor zouden geven, maar dat is niet gebeurd. Petje af."