Speelster van de wedstrijd aan Sassemse zijde was keepster Marit Huiberts (Foto: pr).

Verdienstelijke rentree Foreholte in eredivisie, VOC wel te sterk
Laatste update: 26 september 2017 om 13:52

VOORHOUT - Foreholte kreeg bij haar rentree in de eredivisie handbal afgelopen zaterdag gelijk landskampioen VOC uit Amsterdam op bezoek in de sporthal de Tulp in Voorhout.

De hal was bomvol en met de ondersteuning van de houseband Purple United kon het niet anders, dan dat met name Foreholte, dat 28 jaar geleden debuteerde op dit niveau, enorm gemotiveerd was. Dat het lastig zou worden bleek ook wel, maar VOC moest aan de bak om de punten mee te kunnen nemen.

Foreholte moest vanwege een blessure van keepster Williënne van der Plas een beroep doen op de beide junioren van 16 jaar Marit Huiberts en Romy Verweij. Het team was verder compleet en iedereen was er klaar voor. Foreholte had het niet mee, dat de trainer/coach van VOC Ricardo Clarijs veel wist van Foreholte, omdat hij afgelopen jaren in Voorhout aan het werk was. De start was daarom voor VOC. Binnen twee minuten was het 0-3. Foreholte gaf geen krimp en scoorde brutaal twee keer tegen.


Op doel stond de 16-jarige Marit Huiberts, die de wedstrijd van haar leven keepte en onder andere twee strafworpen keerde. Twaalf minuten hield Foreholte de score bij, het was toen 6-7, maar toen liep VOC langzaam weg van de Voorhoutsen.  Foreholte vocht voor wat het waard was en er ontstond een redelijk gelijkwaardige wedstrijd. De Voorhoutsen hadden met name moeite met de stugge verdediging van VOC en aanvallend hadden zij allerlei trucjes om spelsituaties te beïnvloeden. Maar het was dankzij het Voorhoutse spel dat VOC niet in haar normale spel kon komen.


Na dertig minuten was het 10-17. Dit verschil van zeven doelpunten kon Foreholte in de tweede helft heel lang handhaven. Dankzij prachtige doelpunten van met name Dana Vincenten en Ramona Vink en prima keeperswerk van Marit Huiberts en Mayra de Boer kon de landskampioen niet verder afstand nemen. Er ontstond een mooi sportief duel, waarbij Foreholte wel moeite had met het fysieke verdedigen van VOC. Tot vijf minuten voor tijd was het verschil nog steeds zeven doelpunten. Door wat ongelukkige situaties kon VOC aan het eind nog extra scoren, zodat het verschil bepaald werd op tien (22-32). Voor de Foreholte-dames een prima debuut in de eredivisie.


Over twee weken gaat de reis naar Dalfsen, de bekerwinnaar en verliezend kampioen. Voor Foreholte scoorden.