Tom Duindam (tweede van links) wordt na zijn gelijkmaker bejubeld door door zijn teamgenoten (Foto: Johanna Wever).

Tom Duindam is los; SJC wint bij Hollandia
Laatste update: 26 september 2017 om 15:14

NOORDWIJK - Spitsen voelen het hoe dan ook: doelpuntendroogte. Tom Duindam lijkt op het oog stoicijns. Hij is het misschien ook.

Geen jongen die hoog van de toren schreeuwt. Maar het gevoel dat een doelpunt losmaakt bij een aanvaller is onbeschrijfelijk. Duindam maakte tegen Hollandia zijn eerste treffers in dienst van SJC. Waardoor zijn club in Hoorn met 2-3 won.

"Wel lekker om van die nul af te zijn", klonk het toch stiekem opgelucht uit de mond van de Noordwijker. Hij zag in Hoorn een matige eerste helft van zijn club. Het baltempo lag veel te laag en de hoofdklasser speelde onnauwkeurig. De twee ploegen gingen met een 1-0 voorsprong voor Hollandia rusten.


"In de eerste helft zette de jonge ploeg van Hollandia goed druk op ons. Daar kregen we in het eerste half uur geen vat op. In de rust hebben we besproken hoe we het recht zouden zetten. Dat is gelukt." Dankzij twee goals van Duindam en een doelpunt van Rick van Dijk kwam de ploeg van Sjaak Polak langszij.


Een prettige middag uiteindelijk voor de nieuwkomer bij SJC, die dus zijn doelpuntentotaal bij de club van nul naar twee wist te brengen. "Vorige week lukte het net niet tegen Sneek, nu wel. Het 'niet scoren' voelde niet als een last, echt niet. Maar vaak is het bij mij zo dat wanneer ik eenmaal mijn eerste goal in het seizoen heb gemaakt, dat ik dan los kom. Dat riepen die jongens ook naar me toen we de goals vierden."