Tjeerd Westdijk (l.) en Rob Zandbergen dueleren om de bal (Foto: Hans Schalk).

Noordwijk en Ter Leede met remise uit de ring
Laatste update: 26 september 2017 om 15:53

NOORDWIJK - Als Martijn le Congé vlak voor rust de 0-2 heeft gemaakt in de streekderby tussen Ter Leede en Noordwijk, durven twee Noordwijkers in het publiek wel een gewaagde uitspraak aan.

"Zo, dat wordt binnenkort weer tegen IJsselmeervogels voetballen." De club uit Spakenburg acteert twee niveau's hoger, maar de beide heren zijn in hun enthousiastme kennelijk niet te stoppen.

Het komt door de uitstraling van de Noordwijkse ploeg. Als vechtsporter Connor McGregor in z'n beste dagen liep het elftal van Kees Zethof met bravoure over het veld. Niet bang bij tegenaanvallen, geduldig wachtend tot het zelf de goal zal maken. De 'intimidatie' van Noordwijk lijkt te werken, zo blijkt in de rust in de bestuurskamer van Ter Leede. Al slurpend aan de koffie kijken twee Sassenheimers elkaar berustend aan. Ze hebben er niet veel fuducie meer in: "Ter Leede heeft geen schijn van kans, dit wordt 0-4, 0-5, zoiets."


En gelet op de eerste helft klonk het allemaal niet eens zo gek. Een schuchter Ter Leede mocht nog blij zijn met de 0-2. Noordwijk-aanvaller Denzel James had de Sassenheimers helemaal knock-out kunnen slaan, maar zijn diagonale schot vond de voeten van Laszlo Sandor.


Maar het kan verkeren, zei Bredero ooit al eens. Dankzij een goal van Jeffrey Bok en één van invaller Niels van Veen kwam het elftal van Henk Wisman na ruim een uur op gelijke hoogte. In plaats van de lome eerste helft van Ter Leede zette de de Sassenheimers in de tweede helft veel meer druk. Noordwijk werd met die tactiek in de tweede helft tegen de touwen gedwongen. De vuisten niet meer voor het hoofd, maar aangeslagen langs het lichaam. Pas na de 2-2 leek Noordwijk de schroom weer van zich af te voetballen. Alsof het ineens weer wakker werd.


"Ter Leede had in de tweede helft heel veel lopende mensen. We konden niet meer in het duel komen", concludeerde Diederick Hoogerwaard. "Als er duels zijn en je wint die, dan komt het strijdbare gevoel weer in je naar boven. Nu vond ik dat Ter Leede daar goed onderuit voetbalde. Dan wordt het 1-2, 2-2 en krijgen zij vleugels."


De 2-3 van Nick van Staveren uit een corner leek tien minuten voor tijd de linkse directe die Noordwijk nodig had Ter Leede definitief tegen het canvas te krijgen. Na de verplichte acht tellen rust richtte de thuisploeg zich echter op en ging alsnog op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er na een worsteling in het strafschopgebied, die Raymond Manuputty welliswaar won, maar dat volgens de scheidsrechter onreglemantair deed. De bal ging op de stip, waardoor Jeffrey Bok de eindstand in blessuretijd op 3-3 kon bepalen.