Blaaskwintet Quintessenza (Foto: pr).

Blaaskwintet Quintessenza opent nieuw concertseizoen
Laatste update: 26 september 2017 om 16:02

NOORDWIJK - Zondag 8 oktober opent blaaskwintet Quintessenza het nieuwe seizoen van de Stichting Muziek in Jeroen.

Het blaaskwintet was ook afgelopen mei al te gast in de Oude Jeroenskerk, toen bij een lunchconcert. Onmiddellijk na afloop van dat concert uitten velen de wens deze groep nog eens naar Noordwijk te halen. Die wens wordt dus op korte termijn al vervuild.


Quintessenza bestaat uit Jolanda van den Dool (dwarsfluit), Inge Ariesen (hobo), Thijs Zomer (klarinet), Lidia Olthoff (hoorn) en Eva Jansen (fagot). De jonge musici ontmoetten elkaar voor het eerst in 2013, als studenten aan het Conservatorium van Amsterdam. Sindsdien spelen zij samen en geven geregeld concerten door heel Nederland. Quintessenza probeert een gevarieerd repertoire toegankelijk te maken voor een breed publiek. Zo combineren zij werken uit de klassieke tijd, met meer hedendaagse composities en wisselen die ook af met eigen arrangementen.


Het programma dat Quintessenza in de Oude Jeroenskerk ten gehore zal brengen, bevat zowel oude als meer hedendaagse muziek, vandaar de titel 'Van J.P. Sweelinck tot Ennio Morricone'. De laatste is één van de bekendste componisten van filmmuziek en zijn werk zal velen bekend in de oren klinken. Na afloop wordt gratis wijn en fris geschonken in het koor van de Oude Jeroenskerk, waar kan worden nagepraat met de musici.


Aanvang 15.00 uur, toegang € 15,--. Vrienden van Muziek in Jeroen en hun introducés betalen € 10,-. Reserveren kan via de website. Op de site is ook meer informatie te vinden over musici en programma.

 

Meer info: http://www.muziekinjeroen.nl