Tineke van Asseldonk (Foto: pr).

Rouw- en verliescafé over jong je ouders verliezen
Laatste update: 3 oktober 2017 om 15:32

SASSENHEIM - Op zondag 15 oktober om 14.30 uur start het nieuwe seizoen van het Rouw-en Verlies Café Over-Leven met een bijeenkomst  in de bibliotheek van Sassenheim. De toegang is gratis. Het thema van deze bijeenkomst is Verlaat verdriet.

Tijdens deze bijeenkomst wordt stil gestaan bij wat het voor je verdere leven betekent om op jonge leeftijd  je moeder, vader of soms zelfs ook beiden te verliezen. De onuitwisbare indruk die jong ouderverlies achterlaat gaat een heel mensenleven mee. Soms kunnen de gevolgen pas op latere leeftijd duidelijk worden.

Hoe bepalend kan zo'n verlies zijn in een mensenleven? Wat heeft het gebracht? Hoe ga je daar mee om? Rouw -en verliesbegeleider Tineke van Asseldonk wil met wie daar behoefte aan heeft bij deze vragen stilstaan. Met haar eigen ervaring en de vele ontmoetingen met rouwenden kan zij aanwezigen wellicht een eindje op weg helpen in het zoeken en begrijpen.


De bijeenkomsten van het Café Over-Leven zijn bedoeld voor iedereen met een rouw- of verlieservaring. In een vertrouwde omgeving, waar tijd en aandacht is, kan men steun vinden door erkenning en de herkenning van lotgenoten.