(Foto: pr/Richard van Egmond).

Schapendel bezorgt opa's en oma's een leuke dag
Laatste update: 3 oktober 2017 om 15:22

NOORDWIJK - Vorige week woensdag bezocht een aantal leerlingen van basisschool De Schapendel de Beweegschool aan de Heilige Geestweg.

Zij kwamen niet alleen, want in het kader van de Week tegen de Eenzaamheid brachten zij allemaal iemand mee die wel een leuke dag kon gebruiken. De leerlingen hadden die opdracht gekregen vanuit een gezamenlijk initiatief van Fleur de Dag, de Beweegschool en de Schapendel. Ellen Devilee van Fleur de Dag gaf eerder op school een presentatie over 'aandacht', waarna de leerlingen de opdracht kregen om in hun eigen omgeving iemand te zoeken waarvoor zij de dag net iets leuker konden maken door samen iets te ondernemen.

Ze gingen een stukje fietsen met de buurvrouw, met een oom een stukje wandelen door de natuur of gewoon met hun eigen vader een potje tennissen. De opa's en oma's die de Beweegschool bezochten werden goed aangemoedigd tijdens hun oefeningen. Na het sporten werd aan de grote tafel gezamenlijk iets gedronken. De geslaagde ochtend werd afgesloten door sportwethouder Gerben van Duin.