Trotse baasjes konden hun huisdier laten keuren: "Sommige worden bijna net zo goed verzorgd als kinderen" (Foto: Flashlight Fotografie).

Dierendagfestijn bij Hano weer een succes
Laatste update: 3 oktober 2017 om 15:25

NOORDWIJKERHOUT - Het Dierendagfestijn bij Hano aan de Pletterij in Noordwijkerhout was ook dit jaar weer een groot succes.

Afgelopen zondag was er bij de dierenspeciaalzaak van alles te beleven, zowel binnen als buiten. Er was een hondenparcours, een knuffelboederij en 'baasjes' konden advies krijgen van een gedragsdeskundige. Bij de knuffelboerderij konden eenden en konijnen worden geknuffeld. Naast kinderen vonden ook de ouders dit erg interessant. Kinderen konden ponyritjes maken en zich laten schminken.


Binnen gaven keurmeesters hun oordeel over uiteenlopende huisdieren. Er waren vooral veel bijzondere katten. Zo boden trotse baasjes onder andere de pers Dushi, de cheetoh Skadi en de sphynx Druppel ter keuring aan. Keurmeester Fons Ruigrok keek zijn ogen uit: "Het is een unicum dat dit bij elkaar is, dit maak je nooit mee. Het is heel druk, we hebben constant aanloop. Het keuren is heerlijk om te doen, we komen niet voor niets al zoveel jaren hier."


Collega Mary Ruigrok voegt eraan toe dat de uitstraling van het dier belangrijk is: "Kijk die katten maar eens in de ogen. Wat een mooie beesten!" Keurmeester Jan Heeremans vertelt dat het bijna allemaal raskatten zijn. "De kwaliteit is hoog, mensen verzorgen ze goed. De dieren zijn in goede conditie en de omgang met de dieren is goed. Ze worden zowat net zo goed verzorgd als kinderen."