De crew van 'EMMA dinner & drinks' in de bar van het restaurant. V.l.n.r. Harry, Francesco, Jan-Willem, Astrid en Peter (Foto: Harm Dragt).

Hogerhuys breidt aanbod uit
Laatste update: 3 oktober 2017 om 15:28

NOORDWIJK - Dit jaar zwaait Peter Goemaat dertig jaar de scepter in het Hogerhuys. Slechts één winter is er niet geïnvesteerd in het hotel op het Dobbelmannduin. Dit jaar was het weer raak en flink ook.

Er werd een compleet vernieuwd restaurant toegevoegd, dat ook open staat voor niet-hotelgasten.

'EMMA dinner & drinks' is in slechts zes weken gerealiseerd en ingericht. Goemaat: "Het is vanaf de eerste dag dat wij open zijn een doorslaand succes. Mond-tot-mond reclame heeft de bekendheid van 'EMMA' in sneltreinvaart vergroot. Niet alleen Noordwijkers hebben de weg naar ons restaurant gevonden. Ook mensen uit de regio en van ver daarbuiten zijn al aangeschoven." En ze komen doelbewust want van passanten is op de kruising van het Dobbelmannduin en de Emmaweg geen sprake. "Wij zijn nu nog op zondag en maandag dicht maar gezien de animo zal dat misschien wel niet meer lang duren."


De inrichting is bijzonder smaakvol en het design is afkomstig van Ray Hoefman, die al eerder bij de restyling van de slaapkamers was betrokken. Door de verlaagde plafonds te verwijderen en deuren te plaatsen van staal en glas oogt het restaurant ruim en open. De kleurenkeuze, het luxe meubilair en subtiele decoraties maken het verblijf bijzonder aangenaam. Met een cocktail aan de bar of bij de open haard ervaar je je aanwezigheid als een feestje.


De voornaamste reden om te gaan dineren is voor de meeste mensen de keuken. Die is met de aanwezigheid van kok Harry Bosch dik in orde. Goemaat: "Wij hanteren een kleine kaart die regelmatig wisselt. De voorgerechten variëren in prijs van € 8 tot € 13 en de hoofdgerechten van € 18,50 tot € 24,50. Harry is niet de man om alleen in de keuken bezig te zijn. Door het grote raam, dat wij hebben aangebracht tussen restaurant en entree, ziet hij wie er binnenkomen. Het geeft hem de gelegenheid om gasten persoonlijk te begroeten. Een doorslaand succes is het shared dinner dat Harry bereidt. De gasten die dat bestellen krijgen alle voorgerechten en daarna alle hoofdgerechten van de kaart in aangepaste hoeveelheden geserveerd."


In een badplaats als Noordwijk is de horeca goed vertegenwoordigd. De concurrentie is dus groot. Hoe gaat Goemaat zich onderscheiden? "Je moet scherp zijn en verrassend blijven. Want als je de energie daarvoor niet meer kunt opbrengen, dan ga je snel achter de feiten aanlopen. Natuurlijk kun je als eigenaar kiezen voor een 'hotel garni' (slapen en ontbijt - red.) maar dat is niet aan mij besteed. Ik wil mij onderscheiden van mijn collega's. Ons ontbijtbuffet stond al hoog aangeschreven en nu hebben wij er een mooi restaurant bij. De verleiding van onze hotelgasten om elders in het dorp te dineren was groot. Maar nu bieden wij een superleuk alternatief, dat aanslaat. Twee mooie bedrijven onder één dak, een echte win-win situatie!"