De jeugdige bezoekertjes konden de dieren verwennen met zelf meegebracht fruit (Foto: Erwin Plug).

Feest voor kind en dier op Westerweide in Rijnsburg
Laatste update: 6 oktober 2017 om 10:25

KATWIJK - Woensdag 4 oktober was het Werelddierendag. Sinds 1927 zetten we onze huisdieren elk jaar extra in het zonnetje.

Een dag die wereldwijd op de agenda staat als een moment waarop extra aandacht wordt besteed aan de dieren. Veel dierenopvangcentra in het land hielden open dagen op of rond dierendag. Ook in Katwijk werd bij deze dag stilgestaan.

Dierenweide Westerweide in Rijnsburg had woensdagmiddag een speciaal dierendagprogramma. Kinderen mochten hun zelf meegebrachte fruit aan de dieren van de dierenweide voeren. Voor de jonge bezoekers wachtte ook een lekkere traktatie. "Verder kunnen ze binnen een glittertatoeage laten zetten en een tekening ophalen en daarmee aan een tekenwedstrijd meedoen", vertelt vrijwilliger Madelon Star. Het was een drukte van belang buiten en binnen de dierenweide. Kinderen kwamen het terrein op met de ouders of grootouders en begonnen al snel allerlei dieren te voeren. Alle activiteiten werden begeleid door de vaste vrijwilligers van de dierenweide.


Met het programma op dierendag komen kinderen op een leuke manier in contact met boerderijdieren. Het is echter ook een gelegenheid om nieuwe vrijwilligers te werven. "Het is namelijk de inzet van enthousiaste vrijwilligers die openstelling van de dierenweide mogelijk maakt", vertelt Ria Paap, sociaal werker bij Welzijnskwartier. "We proberen enigszins ondersteuning te geven aan het vrijwilligerswerk in het algemeen en de diverse activiteiten daaromtrent. Er wordt hier bij de dierenweide met veel vrijwilligers gewerkt, maar er is immer behoeft aan mensen die een handje willen helpen. Het gaat erom dat je goede met kinderen om kan gaan en de bezoekers kan begeleiden en helpen. De dieren moeten daarentegen ook gevoerd en verzorgd worden. Dankbaar en leuk werk."