De strandrups van Outdoor4Disabled in actie (Foto: pr).

Outdoor4Disabled schaft nieuwe strandrups aan
Laatste update: 9 november 2017 om 11:39

NOORDWIJK - De stichting Outdoor4Disabled, de non-profit organisatie die vanuit de Langevelderslag strandritten organiseert voor mensen met een fysieke of mentale beperking, schaft een nieuwe strandrups aan. Na jaren van trouwe dienst is het huidige rupsvoertuig op.

Zand, weer, wind en vooral zout hebben hun tol geëist. Edwin de Beukelaar, voorzitter van Outdoor4Disabled: "Na veel onderzoek kiezen we er voor een geheel nieuw voertuig te laten bouwen door WDM Mechanisatie in Noordwijkerhout.


Het beste vind je vaak gewoon om de hoek. In co-designship met onze eigen chauffeurs en technisch specialisten ontwikkelt WDM een voertuig dat aan al onze wensen voldoet: veilig, flexibel inzetbaar, met een innovatief en duurzaam ontwerp, milieu-vriendelijk, en technische topkwaliteit. In april 2018 verwachten we de eerste ritten te kunnen rijden met het nieuwe voertuig. Er staan al boekingen in de agenda."


Voor de financiering heeft de stichting toezeggingen ontvangen van het Stichting RCOAK, de Juliana Zusters, de J.C. Ruigrok Stichting, de Van Limburg Stirum Stichting, Fonds 1818, de Gemeente Noordwijk en het Oranje Fonds.


Tezamen met een bedrag uit de eigen spaarpot kan de stichting het nieuwe voertuig betalen, inclusief de benodigde vergunningen, verzekering, opleidingen en verbeterde stalling.