Ria van Oostrum achter de VVV-balie in Museum Noordwijk (Foto: Harm Dragt).

Nestor GON-vrijwilligers neemt afscheid van VVV-balie
Laatste update: 9 november 2017 om 11:44

NOORDWIJK - Ria van Oostrum (83) heeft besloten om te stoppen met haar werk als receptioniste achter de VVV-balie in Museum Noordwijk.

Helemaal afscheid van het Genootschap Oud Noordwijk neemt de nestor van de ongeveer 125 vrijwilligers die voor het genootschap in de weer zijn niet. Zij blijft een graag gezien lid van de fotoclub.

Haar ouders runden een slagerij in de Schoolstraat, waardoor zij als oudste van de zes kinderen voor een belangrijk deel de zorg over de jongere gezinsleden had. "Ik ben altijd dienstig geweest en daarom voelde ik mij ook zo thuis in Museum Noordwijk. Enkele maanden na het overlijden van mijn echtgenoot wees een vrijwilliger mij op de mogelijkheid om mij zinvol in te zetten voor het genootschap. En dat leek mij wel wat."


Op 25 februari 2009 deed zij haar intrede in Museum Noordwijk. "Ik heb mij hier alle jaren met zeer veel plezier ingezet. Maar aan alles komt een eind. Toen op 1 april de VVV-balie werd geopend ben ik nog graag overgestapt om daar mijn werkzaamheden voort te zetten. Maar door de verruiming van de openingsuren, het noodzakelijke strakke rooster en de verdieping van de werkzaamheden werd het mij gaandeweg echter allemaal te veel."


Het genootschap verliest door het besluit van Van Oostrum een vaste en betrouwbare waarde. Gelukkig blijft ze beschikbaar voor de fotoclub, die zo'n 28.000 foto's van (het oude) Noordwijk beheert.