Jesse Mittertreiner (12) heeft zich ontpopt tot een echte actievoerder (Foto: Tineke Bos).

Handtekeningenactie vr bouw zwembad
Laatste update: 13 februari 2012 om 16:14

NOORDWIJK - De Noordwijkse Jesse Mittertreiner (12) is een handtekeningenactie gestart vóór de bouw van een nieuw zwembad in Noordwijk. 

De gemeente Noordwijk is een eind op streek met de zwembadplannen, maar bezwaren van omwonenden hebben roet in het eten gegooid. Zij hebben beroep ingesteld tegen de verleende vrijstelling van het bestemmingsplan en de verleende bouwvergunning. Aanvankelijk was het de bedoeling komende zomer met de bouw van het zwembad te beginnen. Een tussenuitspraak van de rechter verhindert dat echter. De rechtbank wil nog nadere informatie ontvangen en zal pas in oktober definitief beslissen. Pas als bij die uitspraak het ingestelde beroep verworpen wordt, kan de bouw starten.

 

Jesse is boos over het oponthoud. "Want wij kijken al zo lang uit naar een nieuw zwembad. Het zou volgend jaar klaar zijn, een mooi zwembad voor iedereen. Ook voor gehandicapte mensen zoals ik zou het veel beter worden, met een bewegende vloer en zo gebouwd dat ik er niet meer in getild hoef te worden.”

 

Met zo veel mogelijk handtekeningen wil Jesse iedereen ervan overtuigen dat er ook mensen zijn die wél op het nieuwe zwembad zitten te wachten. Hij heeft inmiddels alle Noordwijkse basisscholen aangeschreven met de oproep om zijn actie te ondersteunen.

 

Lees een uitgebreid interview met Jesse Mittertreiner in de Woensdagkrant van 15 februari.