Onder veel belangstelling ging de symbolische eerste paal voor de nieuwbouw van het Fioretticollege de grond in (Foto: Arie in 't Veld).

Eerste paal Fioretticollege de grond in
Laatste update: 15 februari 2012 om 9:32

LISSE - Dinsdag is de eerste symbolische paal voor de nieuwbouw van het nieuwe Fioretticollege aan de Sportlaan de grond in gewerkt.

De klus werd ten overstaan van vele belangstellenden geklaard door leerlinge Angela Cozijn (die ter gelegenheid van deze mijlpaal ook een gedicht daarover voordroeg), wethouder Bas Brekelmans, sector-directeur Johan Copier en de adjunct-directeuren Wim Dieben en Denise Frèrejean. De nieuwbouw start op het grote perceel achter het huidige Fioretticollege dat gedurende de bouw intact blijft en pas daarna wordt gesloopt.

Voor de eerste aanzet van de ongeveer 18 miljoen euro kostende nieuwbouw moesten alleen onder andere de gymzaal en de bibliotheek het veld ruimen. Een klus die werd vertraagd omdat er asbest werd aangetroffen, dat eerst door specialisten moest worden geruimd. De nieuwe school zal onderdak bieden aan ongeveer 1.250 leerlingen en wordt naar verwachting volgend voorjaar in gebruik genomen.