Windmolenpark Q7, ook wel bekend als het Prinses Amalia Windpark, gezien vanaf de kust van IJmuiden. Q10 zou op dezelfde afstand van 23 kilometer (12 zeemijlen) moeten komen.

Gezocht: private partijen voor bezwaar tegen windmolenpark
Laatste update: 26 maart 2012 om 14:23

NOORDWIJK - De gemeenten Noordwijk en Zandvoort hebben een advocaat in de arm genomen om het verzet tegen de vergunningverlening voor de aanleg van windmolenpark Q10 te bundelen.

De gemeenten hebben er bezwaar tegen dat het windmolenpark Q10 op 23 kilometer uit de kust wordt aangelegd. Zij zien het liever op 30 kilometer komen, zodat het vanaf de kust niet zichtbaar is en de horizon niet vervuilt.

 

De gemeenten hebben mr. M. Kamp van advocatenkantoor Blumstone in de arm genomen om namens hen juridische procedures te voeren tegen de vergunningverlening. Omdat de plannen voor het windmolenpark onder de crisis- en herstelwet vallen en de bezwaarmogelijkheden voor lagere overheden aan allerlei regels zijn gebonden, roepen de gemeenten private partijen op zich bij het verzet te scharen. Zowel bedrijven al particulieren kunnen zich aansluiten.

 

De Noordwijkse wethouder Leendert de Lange heeft hierover reeds overleg gehad met toeristische en strandondernemers. Hij en Cees van Wijk, voorzitter van de Noordwijkse Ondernemers Vereniging, roepen iedereen op zich aan te sluiten bij het verzet. Dat kan door vóór 31 maart een e-mail te sturen naar m.kamp@blumstone.nl. De Lange wijst erop dat de betrokken gemeenten de juridische kosten zullen dragen. "Wat mij betreft zetten wij ons gezamenlijk in voor een blijvend vrij uitzicht op zee", aldus de wethouder.