Tom Haagmans (Vaessen) en wethouder Léon van Ast (Noordwijk) tekenen de basisovereenkomst voor de bouw van het nieuwe Noordwijkse zwembad BinnenZee (Foto: Jan Bouw).

Bouwer zwembad moet nog even geduld hebben
Laatste update: 30 maart 2012 om 10:29

NOORDWIJK - Donderdagochtend heeft in de Oude Raadzaal van het gemeentehuis in Noordwijk de ondertekening plaatsgevonden van de basisovereenkomst voor de bouw van het nieuwe zwembad BinnenZee en de vooropdracht tot de 'engineering'.

Algemeen Directeur Tom Haagmans ondertekende de overeenkomsten namens Vaessen Algemeen Bouwbedrijf, het bedrijf dat het zwembad gaat bouwen, en wethouder Léon van Ast namens het College van Burgemeester en Wethouders van Noordwijk.

 

In zijn toespraak voorafgaand aan de ondertekening gaf Van Ast een kort overzicht van de gang van zaken. Er is de gemeente alles aan gelegen om zo snel mogelijk de eerste paal voor het zwembad te slaan. Uitgangspunt is nog steeds dat het zwembad in het eerste kwartaal 2014 wordt opgeleverd.

 

Wanneer de eerste paal kan worden geslagen, hangt echter af van het oordeel van de rechter over de bezwaren die door omwonenden zijn ingediend. De bezwaren betreffen niet alleen de 200 zgn. Jügendstilwoningen die aan de Nieuwe Zeeweg moeten verrijzen, maar ook het zwembad dat ernaast moet komen. "Als de bezwaren alleen de woningbouw zouden betreffen, hadden we al kunnen beginnen. De bouw van beide objecten kan los van elkaar plaatsvinden", liet Van Ast weten.

 

Vaessen wil graag aan de slag, gaf Haagmans aan. Het bouwbedrijf is in de regio geen onbekende. "We bouwen onder anderen in de Haarlemmermeer", aldus de directeur. Het bedrijf uit Raamsdonksveer heeft veel ervaring met de bouw van sportaccommodaties. Niet alleen in Nederland, maar ook daarbuiten tot in Noorwegen toe.

 

Desgevraagd zei Léon van Ast, dat hij de uitspraak van de rechter in september verwacht. Bouwer Vaessen zal dus nog even geduld moeten hebben.