Bijna duizend handtekeningen voor snelle bouw zwembad
Laatste update: 4 april 2012 om 12:40

NOORDWIJK - De 12-jarige Jesse Mittertreiner uit Noordwijk heeft bijna duizend handtekeningen opgehaald met zijn pleidooi voor een snelle bouw van het nieuwe zwembad BinnenZee. 

Jesse overhandigde de handtekeningen dinsdag op het gemeenthuis aan burgemeester Jan Pieter Lokker.

 

“Ik vond het erg lang duren", motiveerde Jesse tijdens de overhandiging zijn actie. "Het zwembad begon wel erg oud te worden. De kleedhokjes voor de invaliden (Jesse heeft een beperking - red.) stonken zelfs naar het riool. Ik dacht dat daar wat aan gedaan moest worden. Ik ben alle scholen langs geweest en heb bijna duizend handtekeningen verzameld.” Jesse’s moeder gaf aan, dat het zwembad voor hem erg belangrijk is. “Hij is heel vrij in het water”, zei zij.

 

“Hier heeft u de handtekeningen. Overal staan de leeftijden bij. Vaak hebben ouders ook getekend. Vooral bij de Noordwijkse School heb ik er veel gekregen”, liet Jesse de burgemeester weten.

 

Lokker uitte zijn lof over het optreden van Jesse. “Dat heb je goed gedaan. Een goed idee”, prees de burgemeester het initiatief. “Je zit hier echt niet voor niets. De wethouders en ik werken er hard aan om zo snel mogelijk een nieuw zwembad te krijgen. Ik ben erg blij met deze handtekeningen.”

 

Toch zal de handtekeningenactie de bouw van het zwembad niet bespoedigen. Hoewel wethouder Leon van Ast alles in het werk heeft gesteld om omwonenden ervan te weerhouden de bouw juridisch aan te vechten, is dat niet gelukt. De zaak is nu onder de rechter, die naar verwachting in september/oktober uitspraak zal doen. Jesse en zijn sympathisanten zullen dus nog even geduld moeten hebben.

 

Overigens weet Jesse precies, wat de oorzaak is dat het zo lang duurt voor met de bouw van het bad begonnen wordt. ”Ik ben heel boos, dat sommige mensen er tegen zijn. Vandaar mijn idee. Daar is toch niets mis mee? En het kan best wel helpen.”