D66: "Noordwijkers zien windmolenpark wl zitten"
Laatste update: 12 april 2012 om 15:03

NOORDWIJK - Volgens D66 Noordwijk zien de Noordwijkers de komst van een windmolenpark voor de kust van de badplaats wél zitten.

De partij baseert die uitspraak op de uitkomst van een poll die zij heeft gehouden op haar website www.watvindtnoordwijk.nl.

 

De internetpeiling werd de afgelopen periode zo'n 400 maal bezocht. 60% van de respondenten geeft aan voorstander te zijn van de komst van een windmolenpark. "Dat is opvallend aangezien wethouder De Lange (VVD/Jes) tegen de komst van dit park is en de gemeente protesten ondersteunt door op kosten van de burgers een advocaat in te schakelen", zo laat D66 weten.

 

Overigens heeft De Lange meermaals laten weten niet tegen de komst van een windmolenpark an sich te zijn, maar wel op 23 kilometer van de kust, waarvoor Eneco inmiddels een onherroepelijke vergunning in handen heeft. De wehouder ziet het park liever op 30 kilometer komen, zodat het niet vanaf de kust zichtbaar is. Bij de zienswijze van de gemeenten Noordwijk en Zandvoort tegen de komst van het windmolenpark op 23 kilometer uit de kust, hebben zich inmiddels 700 particuliere medestanders geschaard.

 

"Een meerderheid van de respondenten vindt dat de gemeente heeft zitten slapen en het nu te laat is om nog te protesteren tegen de komst van de windmolens", zo laat D66 verder weten. "Ook blijkt uit de peiling dat een meerderheid van mening is dat Noordwijk te weinig aan duurzaamheid doet."

 

Vanwege de manier van peilen en het (beperkte) aantal respondenten, kan de representativiteit van de D66-peiling overigens wel in twijfel worden getrokken. De volledige uitslag is te bekijken op www.watvindtnoordwijk.nl.