De Mozartlaan in de Componistenbuurt (Foto: Jannes van der Ploeg).

Bemiddelingsproces in discussie bouwroute
Laatste update: 3 mei 2012 om 13:02

VOORHOUT - De gemeente start een bemiddelingsproces in de discussie rondom de bouwroute van de 1e fase van bestemmingsplan Hooghkamer.

Bewoners van de Componistenbuurt, de Jacoba van Beierenweg en alle betrokken instellingen inclusief de gemeente zullen met elkaar om de tafel gaan zitten. Kees Koppenaal van bureau ITHAKA zal optreden als onafhankelijke mediator en het proces in goede banen leiden. Alle partijen krijgen de mogelijkheid om hun standpunten naar voren te brengen, waarna een uiteindelijke beslissing genomen moet worden voor de 'minst onveilige' bouwroute. Zo liet een woordvoerster van wethouder John Stuurman weten.

 

De aanleiding voor het bemiddelingsproces kent inmiddels een aardige geschiedenis. Aanvankelijk leek het erop op dat de bouwroute naar het landje van Vester, waar de eerste woningen van Hooghkamer zullen worden gebouwd, via de Jacoba van Beierenweg zou gaan lopen. Na een onderzoek door onderzoeksbureau Witteveen en Bos bleek een route door de Componistenbuurt echter veiliger te zijn. De bewoners van de Componistenbuurt vinden dit onderzoek op punten onjuist en onvolledig. Zij startten daarom met de actiegroep ‘Wakker Teylingen’ en benaderden de gemeente en de media. Bewoners van de Jacoba van Beierenweg beschuldigden de Wakkere Teylingers op hun beurt van het onjuist weergeven van de feiten.

 

Voor de gemeente is alle hectiek voldoende om nu alle partijen aan één tafel te krijgen en op die manier tot een zo bevredigend mogelijke oplossing te komen. De woordvoerster van de gemeente liet weten dat alle standpunten, visies en argumenten zullen worden meegewogen, ook de uitkomst van het onderzoek van VVN. De gemeente is al in gesprek geweest met de woordvoerders van beide bewonersgroepen. Momenteel verstuurt de gemeente brieven naar alle betrokken personen, met daarin informatie over het te voeren bemiddelingsproces en hoe de uiteindelijke besluitvorming tot stand zal gaan komen.