Marcel van Westing tijdens de laatste commissievergadering Ruimte (Foto: Jannes van der Ploeg).

Wakker Teylingen in gelijk gesteld door VVN
Laatste update: 29 mei 2012 om 16:34

VOORHOUT - Veilig Verkeer Nederland (VVN) heeft haar conclusies getrokken in het onderzoek naar de meest geschikte route voor het bouwverkeer van de eerste fase van de nog te bouwen wijk Hooghkamer in Voorhout.

De VVN is van mening dat de meest veilige route via de Jacoba van Beierenweg gaat. Daarmee trok de vrijwilligersorganisatie dezelfde conclusie als de bewoners van de Componistenbuurt. Eerder nog onderzocht Witteveen en Bos de bouwroute. Dit onderzoeksbureau kwam tot de conclusie dat de Componistenlaan/Mozartlaan/Offenbachpad de meest geschikte route was voor het bouwverkeer.

 

De gemeente gaf naar aanleiding van dit onderzoek van januari de voorkeur aan de route door de Componistenbuurt. Een reden voor de twee verschillende uitkomsten kan zijn dat Witteveen en Bos het aantal voetgangers en fietsers op het Offenbachpad niet mee heeft gerekend in het onderzoek, VVN deed dit wel.

 

Mocht de gemeente van mening veranderen, dan moet voor de route via de Jacoba van Beierenweg nog wel recht van overpad verkregen worden voor het laantje van Vester. De grondeigenaar van dit stuk is namelijk H&B bouw en niet de gemeente. Het definitieve besluit voor de bouwroute is nog niet genomen. "Indien de gemeente alsnog besluit te kiezen voor een route door de Componistenwijk, dan zal Wakker Teylingen naar de rechter stappen", aldus Marcel van Westing namens Wakker Teylingen.