Woordvoerder van de actiegroep 'Wakker Teylingen', Marcel Westing zal niet blij zijn met het genomen besluit (Foto: archief/Jannes van der Ploeg).

College kiest voor bouwroute door Componistenbuurt
Laatste update: 14 juni 2012 om 14:31

VOORHOUT - Het college van B en W heeft een gekozen voor bouwroute C voor de bouw van de eerste 17 woningen van fase 1 van de Voorhoutse nieuwbouwwijk Hooghkamer.

Het college stelt haar keuze gemaakt te hebben op basis van diverse adviezen en standpunten die zij zelf heeft ingewonnen of zijn aangereikt door andere partijen, zoals onderzoeken en toetsingen door Witteveen + Bos, het rapport van Veilig Verkeer Nederland, de politie en betrokken bewonersgroepen. De conclusie van het college is dat bouwroute C geldt als 'minst onveilige bouwroute' en uitvoerbare route.

 

De bewoners van de Componistenbuurt strijden al maandenlang tegen de mogelijke komst van het bouwverkeer en verenigden zich in de actiegroep 'Wakker Teylingen'. Woordvoerder Marcel van Westing heeft geuit naar de rechter te stappen wanneer de beslissing zou vallen op een bouwroute door hun wijk. Momenteel vindt er een bijeenkomst plaats waarin de wethouder toelichting geeft op het genomen besluit.